Kunstenaar in de Klas

Instrumentale ontmoetingen

Musici van RBO SInfonia op bezoek in de klas!

De musici van RBO Sinfonia komen graag op bezoek in de klas om te vertellen over hun instrument en hun vak. Momenteel zijn deze programma's beschikbaar:

"Hoorns door de Eeuwen"

Jozé Aaftink, Hoorn

“Hoorns door de eeuwen”      Voor groep 3/4, 5/6 en 7/8, aangepast aan de groep.

Duur: 50 min. à 1 uur. Per school 2 lesuren/klassen op 1 ochtend.

Een uitermate, boeiende, interactieve, muzikale geschiedenisreis van 2000 v. Chr. door de eeuwen heen tot nu met 23 verschillende hoorns. Van de simpelste dierhoorn naar de meest vreemde hoorns van diverse materialen tot de modernste hoorn die nu in de orkesten gebruikt wordt. Van rustige tot swingende muziek in allerlei stijlen van oud naar nieuw! Inclusief een tijdbalk (vanaf groep 5) met onderwerpen uit de geschiedenislessen.

 De kinderen zitten niet alleen ademloos te luisteren maar worden vooral uitgedaagd op verschillende manieren te kijken, logisch na te denken(creatief, innovatief en kritisch denken)  en mee te doen met verrassende opdrachten.( motorische vaardigheden) Ze leren hoe ze zelf een hoorn kunnen maken en aanblazen.

 De groepsleerkracht krijgt een CD en een boekje vol lesmateriaal (met antwoordbladen), om in zeker nog drie andere lessen van b.v. beeldende vorming,(creatief toepassen)  muziek (presenteren) en geschiedenis (kunst en geschiedenis) deze les te verwerken.

Tineke van Geuns, fluit